24 Şubat 2012 Cuma

evlilikte masumiyet mi önemli yoksa cazibe mi?






Mimsiz medeniyet kadının cazibesini ve güzelliğini putlaştırıp onu tapındırma derecesine getirip güzelliği nisbetinde değer verse de mimsiz medeniyetin aksine islamiyet kadını cazibesi,bedeni ve maddi güzelliğini ön planda tutmak yerine onun en güzel cazibesi ve şirin güzelliğini onun masumiyetinde gördüğü için o nisbette değer verir….Kadının ön plana cazibesini ve güzelliğini vermek yerine onun iffetten,dinden,ahlaktan,güvenden ve hayadan gelen masumiyetini verdirir.Bu masumiyete ulaşan Hz Meryemler ve Fatmalar onun için Kuranda hep övülmüştür.Hz Meryem erkeklerin tapınağında kendisine yapılan odacıkta eğitimini aldığı halde hiçbir erkekle adı çıkmamış masumiyetini koruyarak masumiyet timsali olmuştur.Yine Hz Fatma validemiz erkeklerin dikkatini çarşaf altında dahi olsa çekmemek için kendisini yaşlı gösterecek tarzda yürür ve konuşurmuş.Bu hareketle hem kendi masumiyetine halel getirmemek hem de saf ve temiz kalpleri bozmamak için hareket edermiş.Bunlar ve daha sayamayacağımız nice bayanlar hep masumiyetleriyle ön planda olmuşlar.Şehevi pazarların ucuz malları,arzuların çürük malları olmamışlar.Saflığın ve temizliğin simgesi olmuşlar.
Masumluğun en üst noktası olan peygamber efendimizin yüzüne bakan bir Yahudi alimi bu yüzde yalan olmaz ,bu yüz aldatmaz diyerek Müslüman olması masumiyetin ne kadar büyük bir referans olduğunu dahi bizlere gösteriyor.
Evet saflığın ve temizliğin simgesi olan ve nezafet,emniyet ve itimat veren masumiyet evlilikte dahi en mühim esastır.Güzelliğin cazibesi ve çekiciliği bir gün bitse de masumiyetin güven, emniyet selamet ve rahatlığı bitmiyor.. Bu bitmeyen ve devam eden masumiyetten mahrum kadın taifeleri değer bulma mekanizmalarını cazibedarlıklarına endekslediği için değer bulmak uğruna fitnenin en mühim rolünü oynuyor..Onları fitneye sevk eden firmaların dahi ürettikleri hep fitne unsuru taşıyor. Kadına cazibe katmak adına ve bir çok erkeği yoldan çıkarsın diye onlar yeni şeyler geliştiriyor, elbisesini kısaltıyor, dar kesim badyler üretiyor. Kadını cazibeli hale getirecek kozmetikler geliştiriyor.Ürettiği ve geliştirdiği hep sömürü odaklı, kadını cinsi cazibe merkezi yapma odaklı ürünler oluyor.Bu cazibedar tuzaklara maalesef çok kadınları düşürüyor..Kapılıyor kadınlar cazip ve fitne unsuru bol olan elbisenin ,modanın kozmetiğin etkisine. Kendisini açıklık ile satma , dikkat çekme derdi birinci vazifesi oluyor.. Cazibesini kullanırken saf,temiz ve izzetli bir hal olan masumiyeti ise geri planlarda bırakıp katlediyor.
Masumiyet ile cazibe arasındaki o derin çukur ve farkı anlayan bir arkadaşım vardı.Bu arkadaş evlilik noktasında güzellik ve cazibeye takılmış kalmıştı. Eşinin güzel ve alımlı olmasını istiyordu. Bu noktada kendisine münasip birisini bulmak için çok çabaladı ama istediği gibi birisini bulma lüksü yoktu.. Çünkü bulunduğu konum nedeniyle eşini istediği yerden seçme hakkı yoktu.Kendisine tayin edilen ve takdir edileni seçmesi isteniyordu. Bu halet ona ızdırap veriyordu. “Ya istediğim gibi olmazsa ,ya ince narin zayıf olmasa,ya kilolu olursa” vb. gibi endişe ve tasalara takılıp kalmıştı.Sonra kendisine münasip olacağı düşünülen bir bayan evlilik için görüştürüldü… Görüştüğü kişi de aradığı bütün özellikleri bulamasa da o bayanda şu hakikati fark ettiğini itiraf etti.”Aslında aradığım güzellik,cazibe,cekicilik ve ideal ölçülerden ziyade masumiyetmiş. Kadının en güzel yönü emniyet, güven,sükunet veren masumiyetiymiş..Cinsellik, güzellik ,cazibe masumiyetin çok gerilerindeymiş.”
O günden sonra bu arkadaş çevresindeki evleneceklere medeniyetin yalancı ölçüleri yerine artık hep masumiyet kriterlerini tavsiye etmeye başladı.Evleneceklere şöyle diyordu:Eğer evleneceğiniz insanın yüzünde ve tavırlarında masumiyeti görürseniz size emniyet ve güven veriyorsa o insanın öteki fiziki görüntülerine fazla takılıp kalmayın. İnsanın masum eşi olduğu zaman aşk ,evlilik ve muhabbet daha nezih ve temiz oluyor. Her şey cazibe değildir.Her şey şehvet değildir.Şefkat daha mühimdir.. Şefkat evlilikte cinsellikten daha çok yer tutmakla beraber aynı zamanda kalıcıdır.
Yine örtülü bir bayan kardeş vardı güzelliği ,cazibesi ve giyimi normal ölçüler içerisinde olduğu ve karşı cinsin dikkatini cazibedarlık noktasında çekecek giyim tarzı ve süsü olmadığı halde bu bayan karşı cinsin dikkatini çekiyordu.Bu çekicilik masumiyetten geliyordu.Bu masumiyet ve güven veren hali sayesinde bu bayana bir çok evlenme teklifi geldiğini duydum. Evlenme teklifi gönderenlerin tercih sebebine bakıldığı zaman temiz ,nezih ve masum bir yapı ve tavırları olduğu için tercih ettiklerini beyan ediyorlardı.. O bayan kardeşi beğenenler asla cinsel cazibe ,çok güzel ,alımlı ve çekici diye tercih etmiyordu .Şehevi duygularını tahrik ettiği için hiç tercih etmiyorlardı.Onda masumiyeti gördükleri için tercih ediyorlardı. Cinselliğin ve cazibenin ön plana çıkarılıp masumiyetin yok edildiği bir zamanda kadının masumiyetine ön planda tutup müşteri oluyorlardı.Onlar artık anlamışlar ve kati olarak biliyorlardı ki, sadakat,emniyet ve güven üzerine kurulmayan ve yıkılan yuvaların büyük çoğunluğu masumiyeti olmadığı , sadakatsizlik , aldatma şüphesi yüzünden yıkılıp gidiyordu.. Cazibeye aldanıp evlenen erkekler için eşlerinin hayasız ve ahlaksız giyim ve tavırları hep içlerini kemiren şüphe oluyordu.. İçlerinden geçirdiklerini dillerine getirmekten korkmanın pisikolojisinin dışa yansıması şiddet yada itham oluyordu.
Ama masumiyeti olan bayanlara karşı ise asla eşleri mabeyninde böyle düşünceler yoktu.. Çünkü o bayanlar giyim ,tavır ve hareketlerine masumiyeti yansıtıyor. Masumiyeti olan bayanların ırz, namus ve şerefleri daha mahfuz oluyor. Masumiyetleri sayesinde fettan,fitne ve cazibedar olmayacakları için manevi olarak kirlenmeyip,masumiyet sayesinde üzerlerine pis,hain ve alçak gözler çevrilmiyor.Daha az manevi lekelere maruz kalıyorlardı.
Yine masumiyeti olan bayanlar eşleri tarafından daha çok sevilip güven duyulduğu için eşleri daha rahat olup ve rahat uyur. Arkalarını dönüp giderken gözleri arkada kalmaz.Asla sadakat noktasında tasa ve endişe duymazlar.
Masumiyet denilen haslet,güzellik ve şirinlik herkese verilen ama herkesin zaman,zemin,şart ve eğitim,terbiye ve düzenin durumuna göre koruyup yada koruyamadığı hazinelerdir.Masumiyeti bulamayanlar şüpheler bulurken masumiyeti bulanlar ise mutluluk ve saadet bulurlar.
Şu zamanımızda cazibeye, güzelliğe ve şehevi hislere takılıp kalan ve masumiyetin güzelliğinden mahrum kalan ne kadar erkek vardır. Baktığı yüzde yalan olmaz diyen ne kadar erkek vardır. Şüphe ile yaşayan ne kadar erkek vardır. Boşanan yada eşini gereksiz ve fuzuli şüphelerle öldüren yada boşayan ne kadar erkek vardır. Masumiyetten mahrum bırakılıp cazibe ve güzelliğe kafayı taktırılan ne kadar erkek vardır.. Eşinde çocuksu ve saf masumiyet arayan ne kadar erkek vardır. Aradığı şeyin farkında olmayan ne kadar erkek vardır. Cazibe ve güzelliğe aldanan ne kadar erkek vardır. Masumuyet gördüğü yüzlere özlemle bakan ne kadar erkek vardır. Masumiyeti gözetmemiş ve sadece güzellik ve şehevi arzular üzerine evlilik kuran nice erkekler vardır ki, şüphelerle yaşar,korkularla boğuşur.
Evet masumiyet içerisinde haya, edep, ahlak, iffet ,iman ,sadakat barındırıyor. Kadının yüzüne bakınca o yüzde fettanlık, hile, aldatma, sadakatsizlik görülmüyor. Giyiminde fitne, hareket ve tavırlarında tahrik edicilik görülmüyor.
O masumiyetin arkasındaki yüzde güven var.Güvenen koca o eşten endişe cekmez ,yatağımı çiğnetir diye korkmaz. O kadının masumiyetine itimat eder. Mutluluk için güzellik, cazibe, boy pos yetmediğini bilir.
Masumiyet sahibi kendisini çıplaklıkla satmaz, kendisini gözlerin, gönüllerin ve hayallerin mezbelesine düşürmez, eline haram elleri, gönlüne haram düşünceleri düşürmez, kirlerin içerisinde dahi tertemiz kalıp, kire, pasa, harama, zinaya bulaşmadan evlenir.
Masumiyet sahibi karşı cinste şehevi duyguları uyandırmak yerine şefkati uyandırır.geçici ve anlık duyguları uyandırmak yerine kalıcı ve temiz hisleri galeyana getirir.İnsanlardaki sufli ,adi ve şehevi duyguları harekete giçirip kendi aleyhine çevirmez.Namusunu ,ırzını ve iffetini masumiyet kalkanları ve kalesi arkasında korur.masumiyetini örtü ile iffet ile itidal ile,haya ile pekiştirip gönüllere,gözlere,şehvetlere meze olmaz.Temiz hayat sayfasını eline alarak eşine gider.o temiz sayfaları flört ,zina ,haram ,hayasızlık ile kirletmez .Çocukların masumiyetini öyle taşır ki üzerinde çocuklar gibi daha sevilir ve şirin görülür.samimi,riyakarsız,menfaatsiz olarak sevilir.Sevilmeye çalışmasa da sevilir ve takdir edilir.Masumane yaşar ve masumane ölür.Masumlar safında diriltilip masumane muamele görür.Vesselam.
Muhammed Şamil Kafkasyalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder