28 Ocak 2012 Cumartesi

ALLAH'IM BUDUR SENDEN NİYAZIM.







Gökler yeryüzünü teslim almış... Kuşlar birazdan çıkagelirler. İhtiyarlar eskiden tedbirliydiler. Babaannem, hatırlarım, birkaç ekmek kırıntısını camın kenarına koyardı nasibi olan kuşlar gelsin, yesin diye. Bazıları da avuç avuç buğday serperdi karların üstüne. Kurda kuşa merhametti bu. Bu dünya Rahman’ındı. Onlar, her şeyi O'ndan bilirlerdi. Onun içindi ki, yaptıklarını da büyük bir sadelik için...de yaparlardı.
Allah’ım! Yeryüzünü beyaza boyadığın gibi, içimizi de o renge boya. Çocuklarımızın o saf dünyasına bizi de misafir et. Onların neşesini bize de duyur, bize de hissettir.
Çocuklar kendi dünyalarının rengini buldukları için karı severler.

Kar beyaz olduğu için değil, onların iç dünyaları da bembeyaz olduğu için karı severler...

Hiç el değmemiş bir kar tanesinin üzerine elinizi değdirin. Sonra yüzünüzü gökyüzüne doğru çevirin. İçinizden geçen en güzel bir dilek ve duâyı Rabbimize gönderin. Tam sırasıdır. Size ait, size mahsus kelimelerle.

Dua etmek için diri bir kalp gerek. Duâ etmek için temiz bir yürek gerek. Toprak tohuma kavuştuğunda nasıl duâ ederse, su toprakla buluştuğunda nasıl duâ ederse, hayat, baştan sona böyle bir duâdır. Her şey duâ ile başlar, duâ ile biter. Bilsek de, bilmesek de...

Kaldırılmadan yeryüzünden gökyüzünün o bembeyaz misafirleri, elimizi üzerine koyup duâlar edelim. Rabbimizden bereketli ömürler dileyelim…

***
Ellerim karların üzerinde.
Güneş de vurmuş üzerime.
Ellerim ki bin bir günaha batmış, beyazını arıyor…
İlk günkü hâlini arıyor karlar üzerinde.
Eksikliğini hissettiğim şeyler çok, pek çok… Erişmek istediğim ufuklar da şimdi çok uzak… Gayrı affına sığınırım, başka yok yapacak. İlk günahın tövbesinde bir yansam, bir yansam. Ve affolunsam, bağışlansam.
Allah’ım, budur Senden niyazım…

Selim Gündüzalp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder