18 Aralık 2019 Çarşamba

Doğaltaşlar neye göre verilmelidir?




Doğaltaşlar neye göre verilmelidir?
Sosyal mecralarda yalan yanlış bilgilerin çoğalması ve bilinçsiz eğitimsiz kişilerin önerileri doğrultusunda , bu konulardan bihaber olan insanları etkilemek adına yaptıkları paylaşımların artması dolayısıyla bu konuyu kaleme almaya karar verdim.
Taşlar bize yüce Rabbimizin kainat eczanesinden bizlere sundugu çok değerli birer parçalarıdırlar.Bizlerde kainattaki bu eczaneden faydalanıyoruz.
Bize çok sorulan bir soru taşları neye göre belirliyor neye göre veriyorsunuz.Hep belirttiğimiz bir şey var.Her taş herkese verilmiyor.Çünkü nasıl ki parmak uçlarımız ,parmak izlerimiz farklı farklı farklı ,kimse kimseye birebir benzemiyor ise''tek yumurta ikizi dahi olsa''herkes de aynı sorunları aynı hastalıkları yaşamazlar.İnsanlar ilahi bir kader planı ile dünyaya gelirler.O kişinin rızkı ,kiminle evlenecegi ,saidlerden mi şakilerden mi olacağı''ve onunla ilgili herşeyin yazılı oldugu ''Levh-i Mahfuz ''denilen Allah'ın nezninde bulunan yüce bir kitapta yazmaktadır.
Örnegin Ayşe ve Seda adında iki kişinin burcları kovadır .Kova burcunun taşlarından biri kırmızı akiktir.Ama sedanın yüksek tansiyon hastalığı var .O halde Sedaya sırf burcunun taşında var diye akik veremeyiz.Akik sırf taşıdığı mineral boyutu ile tansiyonu yükseltebilme özelliği bulunmaktadır.Evet akik kullanmak sünnetir fakat bu kişilerin durumlarına göre değişebilmektedir.Nasıl ki bazı gıdalar bazı insanlara şifa olabiliyorsa bazılarınada zarar verebiliyor.
İnsanlar sadece şu taşın rengi hoşuma gidiyor diyede taş secmemelidirler.Taşların özelliklerini bilmeden kendilerine zarar verebilirler.
Kendilerine , doğaltaşlarla ilgili eğitimini almış,taşlar konusunda uzman, bilgili kişilerden kendilerine yapılan özel analiz sonucunda hangi taşları kullanabilir ona göre bilgi aldıktan sonra ürün kullanması daha doğru olur.
Bu konuda analiz yapmadan ,kişilerin özelliklerini bilmeden ögrenmeden sırf burca göre yada kişinin isteğine göre taş verilmesi bilmeden o kişinin sağlığında bozulmalara sebeb olacaktır.Ve bu vebaldir.Kişi hangi taş neye göre verilmeli kac adede göre verilir taşların içerdiği mineraller hakkında ehil bir eğitmenden yada hocadan egıtım almalı ve bu işi bilinçli yapmalıdır.
Berrin Türkoğlu Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder