10 Nisan 2014 Perşembe

müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir!




Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.(Buhari)buyuruyor Resul-u Zişan Efendimiz.(sav)
Dünyada yaşanan savaş,vahşet,katliam ve zulumler karşısında dertlenmeyenler görmezden gelenler duasını esirgeyenler bunun vebalinide yüklenmiş oluyorlar.Yüce Allah(cc)Ankebut suresi ayet iki de kullarına şöyle buyuruyor:''İnsanlar sırf iman ettik demeleriyle kendi hallerine bırakılacaklarını,kendilerinin imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?''
İman ettik diyorsak bunun gereklerini sorumluluklarınıda üstlenmiş oluyoruz.İman etmiş bir gönül ''bütün müminler kardeştir''(hucurat/10)ayeti hükmünce dünyadaki müslüman kardeşlerinin derdi ile alakadar olmalı ,hiç olmazsa kalben üzülmeli dualar etmelidir.
Bizlerin üzülmesi bir şey değiştirmez diye düşünülmesi iman eksikliğinden ileri gelmektedir.Takdir ve hüküm sadece Allah (cc)nündür.İmtihanda olduğumuzu hiçbir zman unutmayalım.Ahirette bu konuda Rabbimize ''Ey Rabbim ben bu halimle sadece dua edebildim kalbende bugz ettim ''diyebilmeliyiz.
Fakat ne yazıkki dünya müslümanlarının çoğu Alem-i İslamın derdini umursamamaktadır.Dünyada her türlü zulum yapılırken insanlar kendi alemlerinde malayani meşgalelerle oyanlanmaktadır.
Allah(cc)bu yüreği ne için verdi hiç tefekkür ettik mi? Sadece aile ,eş ,dost,akraba dünyalık sevgiler için mi?
Yaradanı sevdiğini söyleyen gönülller ,yaratıcısının emirlerini yerine getirmek zorundadır.Seven sevdiğine itaaat eder...
İman ettim diyen insanların etrafındaki sorunlara duayrsız kalması düşünülemez.Mümin basiret ve feraset sahibi olandır.Gün gelir bu zulumlerin kendinide bulacağını düşünerek imanının gereğini yerine getirmelidir.
Berrin Türkoğlu Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder